Wednesday, July 6, 2016

Variante de certificate ISOFiecare companie care isi doreste sa castige un segment cat mai important din publicul sau tinta, se orienteaza catre diferite modalitati prin care poate obtine acest lucru. De asemenea, cu siguranta ca exista si firme care isi doresc sa reuseasca patrunderea pe pietele din strainatate, unde sa aiba acces catre un numar tot mai mare de clienti. O solutie grozava in acest sens este reprezentata de certificatele ISO, adica niste standarde impuse ce trebuie respectate de companii pentru a obtine numeroase avantaje. 

Variante de certificate

Poate ca cel mai popular tip de certificat ISO este 9001 care trimite la managementul calitatii produselor si serviciilor unei firme, deoarece pe baza acestuia se poate castiga increderea unui numar ridicat de clienti, furnizori si parteneri. In schimb, exista multe alte certificate care nu ar trebui sa lipseasca din portofoliul companiilor. Printre acestea merita amintit si cel referitor la protejarea mediului inconjurator, intrucat acest subiect este unul tot mai sensibil de la o zi la alta, iar cu ajutorul standardului impus, se ajuta la reducerea poluarii, iar deseurile sunt gestionate cu profesionalism.

Cu siguranta ca o companie va avea venituri mai mari daca angajatii ai parte de cele mai bune conditii de munca si sunt motivati, iar sanatatea si securitatea acestora poate fi asigurata si garantanta de unul dintre certificatele ISO. Acestea sunt bine venite si in cadrul institutiilor statului, iar pentru centrele de invatamant care sa atraga cei mai buni elevi si studenti, se poate asigura un certificat ce face referire la siguranta alimentara.

Avantaje 

Un certificat ISO aduce numeroase avantaje, pentru orice companie, iar pe langa cele evidente de obtinere a unui numar mai mare de clienti si venituri mai mari, se permite si participarea la licitatiile internationale, unde adesea se impun criterii eliminatorii pentru firmele care participa, totul pentru limitarea accesului celor mai putin profesioniste.

2 comments: