Monday, July 9, 2018

Iata de ce iti trebuie o camera pentru monitorizarea traficului


Monitorizarea traficului a devenit o actiune din ce in ce mai populara in ultimii ani, in principal din cauza numeroaselor sale beneficii. Pur si simplu, aceasta este un tip de camera care este montata pe bordul masinii si este proiectata pentru a inregistra sunete si imagini in timp ce conduceti. Scopul camerei este sa inregistreze cu atentie fiecare detaliu care are loc atat pe sosea, cat si in interiorul masinii si poate fi folosit in diverse scopuri.

Oricare ar fi intamplarea, o masina care ti-a taiat calea, cineva care a sarit in fata masinii, camera de bord o inregistreaza si salveaza imaginile drept dovezi pentru referinte ulterioare, in cazul in care se ajunge in instanta sau pentru oricare alt tip de investigatie. Acest tip de camera este extrem de popular in tarile asiatice, in Rusia, din cauza diferitelor tipuri de frauda de asigurare in care sunt implicate vehiculele care sunt foarte raspandite, dar au castigat multa tractiune in Marea Britanie, in SUA, dar si in Romania.

Ce sunt aceste dispozitive?
O camera auto sau o camera de bord inregistreaza in mod continuu evenimentele rutiere prin parbrizul unui vehicul si uneori chiar din spatele sau partile laterale ale unei masini, existand de asemenea si optiuni pentru cei care doresc sa inregistreze si in interiorul masinii prin intermediul unei camere spion. In functie de necesitatile clientului, camera auto poate doar inregistra pe un card de memorie cele petrecute in trafic sau poate transmite live imagini si video catre diverse platforme sociale.

Deseori, o camera auto va avea functii referitoare la viteza, unghiul de directie, datele GPS etc. O camera cu un unghi larg (130°, 170° sau mai mult) poate fi atasat pe parbrizul interior, la oglinda parbrizului sau pe partea superioara a bordului, printr-un sistem de prindere cu ventuza sau prin montare cu banda dublu-adeziva. La iUni vei gasi camere auto care sunt capabile sa inregistreze video la calitate Full HD, cu capacitatea de a pastra o definitie superioara a inregistrarii si pe timp de noapte.  

De ce ai nevoie de o camera auto?
Camera auto poate furniza dovezi video in caz de accidente rutiere sau in cazul camerelor auto de spate, acestea pot ajuta la mersul cu spatele si, atunci cand sunt parcate, camerele de bord pot capta dovezi video si imagini daca detecteaza cazuri in care masina este vandalizata. Aceste camere sunt utilizate pe scara larga in intreaga lume de catre soferii obisnuiti, instructori auto, soferi de taxi si de autobuz, ofiteri de politie si asa mai departe. O alta functie importanta a acestosr camere accesibile si bogate in caracteristici este faptul ca acestea pot fi usor asociate cu diferite tehnologii de la bord, cum ar fi dispozitivele GPS.

No comments:

Post a Comment